The Body Shop Aloë Calming Toner | Review

Aloe Calming Toner The Body Shop Beautybitsblog.com
Toen ik ongeveer twee jaar geleden serieus geïnteresseerd raakte in huidverzorging en op de blog van Dr. Jetske Ultee kwam, was een van de eerste producten die ik kocht deze Aloë Calming Toner van de The Body Shop. En ondanks vele wijzigingen in mijn huidverzorgingsroutine zit deze er hele jaar in. Jetske raad deze toner aan, omdat het een mild en kalmerend product is, zonder irriterende ingrediënten.
Aloe Calming Toner The Body Shop BeautyBitsblog.comDe Aloë Calming toner van The Body Shop gebruik ik als tweede stap in mijn huidverzorgingsroutine na het reinigen.Volgens de beschrijving is dit een rustgevende tonic met Aloë Vera wat de laatste onzuiverheden en restjes reiniger verwijdert. En het is geschikt voor de gevoelige huid. Dit vind ik een hele goede omschrijving. Je leest vaak dat mensen toner gebruiken om de laatstje restjes make up te verwijderen, maar naar mijn idee heb je dan je gezicht gewoon nog niet goed genoeg gereinigd.
Aloë Calming Toner The Body Shop Beautybitsblog.comZoals je kan zien bevat het product maar weinig ingredienten. Eigenlijk alleen maar water, hydraterende ingredienten en Aloë Vera. Dit vind ik echt ideaal, er zit geen parfum in wat irriterend kan werken. Of alcohol wat je vaak in toners vind wat de huid weer kan uitdrogen.
Aloë Calming Toner The Body Shop Beautybitsblog.comHet product zit in een flacon van 200mL met een klikdop met een kleine opening bovenin. De toner zelf ziet er uit als water en heeft dezelfde structuur. Met de kleine opening kan je dit makkelijk op een wattenschijfje aanbrengen zonder te knoeien. Met één flacon doe ik ongeveer 3 maanden en dan gebruik twee keer per dag. Dus het is nog best zuinig in gebruik.

Maar waarom gebruik ik het nou al twee jaar, terwijl er relatief weinig werkzame ingrediënten in zitten? In die tijd ben ik nadat ik dit al een aantal maanden gebruikte gestopt met het gebruik van deze toner. Daarna merkte ik dat mijn gecombineerde én gevoelige huid geïrriteerd en trekkerig aanvoelde. Ook kreeg ik meer last van allemaal kleine bultjes op mijn huid. Dus ondanks dat er niet zoveel ingrediënten inzitten, en dus gelukkig ook geen irriterende, heeft mijn huid het nodig om niet op hol te slaan.

In de zomer stop ik de toner trouwens in zo’n reisverpakking met een spuitdop en spray ik op warme dagen als verfrissing op mijn huid. Dit is echt heerlijk verkoelend.

Al met al denk ik dat als je huid niet zo gevoelig is, je er niet zo veel baat bij hebt. Maar als je wel een gevoelige huid hebt zou ik je dit zeker aanraden om je huid te kalmeren en de irritatie te verminderen.

De Aloe Calming Toner kost €10,00 voor 200mL en is verkrijgbaar bij filialen van The Body Shop of in hun webshop.

Wat is jou beste huidverzorgingstip?

17 gedachtes over “The Body Shop Aloë Calming Toner | Review

  1. Pingback: Mijn huidverzorgingsroutine | Maart 2015 | Beauty Bits Blog

  2. Pingback: Opgemaakt juli 2015 | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: Opgemaakt November 2015 | Beauty Bits Blog

  4. Pingback: Opgemaakt Februari 2016 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s