Helpt dit mijn huid de winter door?

The Body Butter Shea Body Butter & Scrub Beautybitsblog.comIn een eerdere shoplog van The Body Shop had je al kunnen zien dat ik een hele voorraad producten goedkoop op de kop had getikt. Deels om mijn voorraad aan te vullen, maar ook om mijn huid te kunnen verzorgen tijdens de de koudere maanden. Ik ben benieuwd of het met deze Shea Body Butter en Body Scrub gaat lukken. In de koudere maanden wordt mijn huid, met name op mijn onderbenen, een stuk droger. Om mijn huid te hydrateren na het douchen gebruik ik dan graag een body butter. Deze koop ik het liefst bij de The Body Shop, omdat de meeste producten daar Fair Trade ingrediënten bevatten, wat inhoudt dat de lokale producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun product. Ook steunt The Body Shop goede doelen in ontwikkelingslanden. Ik denk dat de meeste mensen wel met bekend zijn met de body butters, maar ik licht ze kort even toe.
Helpt dit mijn huid de winter door? The Body Shop Body Butter Beautybitsblog.comDe body butters komen in een pot van 200mL en hebben een vollere structuur dan bijvoorbeeld een bodylotion en zijn ook meer vochtinbrengd. Er zijn een stuk of 20 verschillende body butters, waarbij er ook af en toe speciale limited edities zijn. Nu liggen er bijvoorbeeld een aantal van de kerstcollectie in de winkels.
Helpt dit mijn huid de winter door? The Body Shop Body Butter Beautybitsblog.comThe Body Shop heeft een aantal body butters speciaal bestemd voor de droge tot zeer droge huid, zoals de Shea, Cacaoboter, Olijfolie, Mango, Brazil Nut en Hemp. Waarvan de Shea lijn mijn voorkeur heeft vanwege de relatief neutrale warme notengeur.
Helpt dit mijn huid de winter door? The Body Shop Body Butter Beautybitsblog.comZoals altijd staan op de producten van The Body Shop de ingrediënten vermeld. Het bevat onder andere hydraterende elementen zoals onder andere sheaboter, cacaoboter, glycerine en bijenwas. Maar ook ingrediënten die irriterend kunnen werken zoals parfum. Voor mijn lichaamsverzorging vind ik dat niet erg, voor mijn gezicht vermijd ik het. Daarnaast bevat het product ook parabenen, wat voor mij geen bezwaar is, maar wel relevant is voor mensen die dit vermijden.
Helpt dit mijn huid de winter door? The Body Shop Shea Body Butter Beautybitsblog.comDe Shea Body Butter heeft een romige structuur, waarmee je makkelijk de huid insmeert. Het duurt een paar minuutjes voordat het ingetrokken is, maar daarna blijft mijn huid prachtig gehydrateerd tot de volgende douchebeurt. Dus het werkt prima, maar je kan niet gelijk na het aanbrengen je skinny jeans in. De warme notengeur is licht en blijft een paar uur hangen. Aan het einde van de dag ruik je daar dus niks meer van. Ik heb het de afgelopen twee jaar ook gebruikt tijdens de koudere maanden en ik heb geen last gehad van een droge, trekkerige of jeukende huid. Dus voor mij is dus een absolute musthave.
Helpt dit mijn huid de winter door? The Body Shop Shea Body Scrub Beautybitsblog.comThe Shea Body Scrub heb ik dit jaar voor het eerst gekocht. De body butter van deze lijn beviel mij zo goed, dat ik ook de scrub wilde proberen. Volgens The Body Shop is dit een milde scrub op basis van zout en suiker die dode huidcellen verwijdert en je huid zacht en glad maakt. Na gebruik van de scrub wordt een verzorgend product ook beter geabsorbeerd. Ook deze scrub komt in een pot van 200mL.
Helpt dit mijn huid de winter door? The Body Shop Shea Scrub Beautybitsblog.comEven kijken wat er precies in de scrub zit. Zoals verwacht bevat het zeezout en suiker, maar ook verschillende verzorgende oliën en uiteraard Shea boter. Hier zit er weer parfum in het product en het ruikt dus ook exact hetzelfde als de Shea Body Butter.
Helpt dit mijn huid de winter door? The Body Shop Shea Scrub Beautybitsblog.comDe scrubdeeltjes zijn zeer mild, wat ik zelf erg prettig vind. Ik heb een hekel aan grove scrubs waarmee je gevoel hebt dat je je huid bekrast. Ondanks dat hij mild is, is hij zeer effectief. Deze scrub kan je gemakkelijk twee keer per week gebruiken.

Je merkt ook direct dat het hydraterende oliën bevat. Na het afspoelen van je huid is je badkuip of vloer van je douche cabine spekglad, waarbij je echt makkelijk uitglijdt. Maar het voordeel daarvan is dat je huid ook direct gehydrateerd is. The Body Shop zegt dat na het scrubben verzorgende producten goed worden geabsorbeerd. Dit kan ik niet zelf bevestigen, want mijn huid is na het gebruik van de scrub zo goed gehydrateerd dat ik me niet hoef in te smeren. Dit bespaart lekker veel tijd na het scrubben. Ik ben echt heel tevreden over dit product.

Zowel de Shea Body Butter als de Body Scrub werken prima. Na gebruik van deze twee producten blijf je met een goed gehydrateerd, zachte huid achter. Ja, deze producten blijf ik de komende maanden zeker gebruiken

De Shea Body Butter kost €16,00 en de Shea Body Scrub kost €15,00 en zijn beiden te koop in filialen van The Body Shop of online. Op dit moment is er een actie gaande waarbij je nu twee Body Butter, Body Scrub of Body Polish kunt bestellen voor €20,00.

Welke huidverzorging gebruik jij in de koudere maanden?

 

30 gedachtes over “Helpt dit mijn huid de winter door?

 1. Ik ben heel erg allergisch voor parfum, dus TBS bodybutters zijn helaas niet voor mij bestemd.
  Ik maak zelf bodybutters met sheabutter, maar man o man wat stinkt dat spul zeg!
  Zelf met de toevoeging van een etherische olie.

  Like

 2. Heerlijk! Ik heb de body butter ook. Nog niet gebruikt door mijn twjfels erbij. Dus goed dat ik dit lees. Zelf gebruik ik vaseline met shea door ook vrije droge onderbenen.

  Like

 3. Het is heel lang geleden dat ik een bodybutter van TBS had, terwijl ze echt wel fijn zijn. Ik was vroeger helemaal weg van de Jasmijn-versie (bestaat die nog?!). Maar deze versie lijkt me ook wel lekker…ik moet toch even een keer gaan ruiken bij TBS!!

  Like

 4. Deze geur is heerlijk! En, de werking is top 🙂 Bij mij is ‘ie inmiddels helaas op. Nu gebruik ik ‘Olive’. Oh, er viel me trouwens iets op. In de inleiding vraag je je of deze producten je huid voldoende voeden om de winter door te komen. Later geef je aan de je de body butter al twee jaar gebruikt.

  Like

 5. Pingback: Winactie Beauty Bits Budget Maand! | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: Opgemaakt November 2015 | Beauty Bits Blog

 8. Pingback: Opgemaakt December 2015 | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s