5 Reasons why I smile Tag

910606bcd3Een aantal weken geleden ben ik door Madeleine en recent door Loes getagd om de 5 Reasons why I smile tag in te vullen. Een hele positieve tag waarbij ik toch even moest nadenken over waar ik nou echt blij van word. Hier volgen eerst de regels van de tag en mijn antwoorden. De regels zijn als volgt – Noem 5 redenen waarom jij lacht / blij bent.
– Tag 10 andere bloggers om deze tag de doen. ( En laat ze dat ook even weten )
– Maak de naam bekend van diegene waardoor je genomineerd bent in je artikel.
– Kopieer deze regels en zet ze in jouw artikel.
– Kopieer de TAG afbeelding en plaats die in jou artikel.

Niet te ingewikkeld lijkt mij zo. Wat ik wel grappig vind is dat de regels sinds de eerste keer dat ik getagd ben veranderd zijn. Van tag 10 andere bloggers naar tag 5 andere bloggers. En aangezien ik een echte rebels rulebreaker ben (not!) ga ik maar met de tweede variant van de regels verder. Want 10 bloggers taggen die ik ken, die dit nog niet hebben ingevuld lijkt mij nog een hele opgave. Oké genoeg gekletst, nu echt mijn antwoorden.

1. Complimenten krijgen én geven

Toen ik afgelopen juli in Londen was, was er ook een hittegolf. Ik had daar voor het eerst een maxi-skirt aan waar ik zelf heel blij had. Ik had hem vlak voor mijn vakantie lekker cheap gescoord bij de Primark in een mooie zwart/witte paisley print. Er zaten twee splitten in de zijkant tot ongeveer op kniehoogte waardoor je niet te snel moest lopen, want dan vloog je rok alle kanten. Ik was die ochtend naar Covent Garden gegaan om te shoppen, uiteraard, en ik was letterlijk nog maar twee minuten de metrohalte uit en een vrouw met haar zoontje zei al ‘nice skirt’. Daar werd mijn dag goed van en ik liep de hele dag vol zelfvertrouwen in die rok. En nu maanden later kan ik me die vrouw nog herinneren.

Naast complimenten krijgen vind ik complimenten geven ook heel leuk. Als iemands haar anders zit, of ze hebben nieuwe schoenen of iemand heeft een lastige taak tot een goed einde volbracht vind ik het leuk om complimenten te geven. Het kost je geen moeite en je kan een ander echt zien opfleuren. Het compliment moet trouwens wel oprecht zijn, anders zijn uiteindelijk je complimenten helemaal niks meer waard.
Essie Watermelon en swatches

2. Perfect gelakte nagels

Er zijn grote dingen waar ik blij van word, maar ook kleine dingetjes zoals perfect gelakte nagels. Op mijn werk in het ziekenhuis mag ik geen nagellak dragen in verband met de hygiene. Maar zodra ik twee dagen of meer achter elkaar vrij heb, lak ik altijd mijn nagels. En elke keer als ik dan naar mijn nog chipvrije nagels kijk word ik daar zo blij van. Ik weet niet of het komt, omdat ik niet zo vaak nagellak op kan als ik zou willen of dat ik gewoon een verschrikkelijk oppervlakkig persoon ben. Maar dit is toch één van de dingen waar ik vrolijk van word.

3. Uit kunnen slapen

Tijdens mijn middelbare school en studentijd dacht ik altijd dat ik een ochtendmens was. Maar nu ik in het werkende leven als arts zit en continu verschillende diensten draai, ben ik er achtergekomen dat ik een regelmatigheidsmens ben. Voorheen kon ik altijd prima ’s ochtends vroeg opstaan, omdat elke dag op hetzelfde tijdstip begon met maximaal één of twee uur verschil. Maar nu ik regelmatig vier nachtdiensten achter elkaar werk waarbij ik pas om tien uur ’s ochtends naar bed ga en ik drie dagen later weer om acht uur ’s ochtends aan het werk mag, merk ik dat ’s ochtends vroeg opstaan niet altijd zo makkelijk gaat. Dus als ik een keer kan uitslapen kan ik daar zo intens van genieten, maar helaas niet te lang, want dan draai ik m’n dag-nacht ritme weer om.
5 Reasons why I smile tag Frozen, The Fault in Our Stars

4. Lekker meegesleept worden in een boek/film/musical

In het dagelijks leven ben ik niet zo emotioneel maar als het om films, boeken of musicals gaat stromen de tranen over mijn gezicht. Natuurlijk The Fault in Our Stars staat bekend als tranentrekker, maar ook een animatiefilm zoals Frozen kan ik mij helemaal in verliezen. Vooral in de bioscoop is het verschrikkelijk. Ik weet nog toen ik het eerst Les Miserables ging kijken dat ik wel vier keer gehuild heb. Volgens mijn zus vijf keer, maar ik blijf stug volhouden dat de tweede huilbui één lang continuüm was, wat naadloos overging in de derde. Hey, maar ging deze tag niet om dingen waar je blij van werd? Klopt, maar ik huil eigenlijk alleen maar bij hele goede fictie. En daar kan ik dan wel weer om lachen.

5. Mijn goede gezondheid

Deze is heel cliché, maar iets waar ik dagelijks met mijn werk als arts op de Intensive Care waar letterlijk doodzieke mensen liggen, mee wordt geconfronteerd. Je gezondheid is echt een heel waardevol goed, waar de meesten niet vaak bij stil staan en soms ook roekeloos mee omgaan. Want je kan alle rijkdom en spullen hebben, maar zonder je gezondheid is dat toch echt niets meer waard.

En op deze vrolijke noot tag ik vijf andere bloggers om ook deze tag in te vullen. Dat zijn:

Wat zijn dingen waar jij blij van wordt?

13 gedachtes over “5 Reasons why I smile Tag

 1. Wauw mooi geschreven!!!! Ik kan ook lekker huilen bij zo’n emotionele film en ook weer huilen van het lachen 🙂 lLove gelakte nagels, geeft je handen meer karakter! 🙂 liefs

  Like

 2. Wat heb je deze tag mooi ingevuld! Gaaf ook dat je arts bent! Het lijkt me inderdaad alleen wel pittig met al die wisselende diensten, dat heeft mijn vriend nu ook met zijn werk en vooral als hij nachtdienst heeft is zijn ritme helemaal weg.

  Like

 3. Wat een leuke tag en mooie antwoorden! Met name het laatste daar ben ik het helemaal mee eens! Ik kan ook zo blij worden van een goed boek of goede film heerlijk om daarin meegesleept te worden!

  Like

 4. Leuke tag! Vooral nummer 5 is mooi om te lezen. Ik heb echt respect dat je op het IC werkt, ik denk dat ik er zeld te emotioneel voor ben namelijk. Bedankt voor de tag, ik ga hem zeker invullen.

  Like

 5. Pingback: Tag: 5 Reasons why I smile Tag | Whtny's World

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s