Is het de hype waard? | Essie nagellak

Is het de hype waard? Essie nagellakOmdat ik aardig wat gehypte beautyproducten heb kwam ik op het idee om op elke eerste maandag van de maand een ‘Is het de hype waard?’ artikel te maken. Zijn die producten echt zo goed, was het massa hysterie of was het goede PR?  Dit keer het tweede product in de serie Essie nagellak. Essie is van oorsprong een amerikaans salonmerk opgericht door Essie Weingartner. Het werd in 2012 geintroduceerd op de nederlandse consumentenmarkt en is sindsdien ongekend populair. Niet alleen onder beautybloggers, maar ook de algemene, vrouwelijke, bevolking. De consumentenversie is net wat anders dan de salonversie, de kwasten zijn breder en de structuur van de nagellak is anders. Vóór de verkoop van Essie nagellak in de winkels waren de beautybloggers lyrisch en dit zijn ze nog steeds. In totaal zijn er 100 kleuren beschikbaar in de winkel met daarbij vier keer per jaar een Limited Edition seizoensgebonden collectie.

Zoals je op de foto kan zien heb ik zelf een aardige Essie nagellakcollectie. Twintig stuks in totaal: zestien full-size nagellakjes, 3 mini’s en 1 topcoat. Ik zou ze met liefde allemaal bespreken, maar dat is helaas niet mogelijk. Dus ik zal er een aantal uitlichten. Op mijn blog zullen regelmatig swatches komen van nagellakjes uit mijn stash. Ik begin met mijn eerste en laatste Essie nagellak aankoop. Het liefelijk roze Cute as a Button was mijn eerste Essie lakje: ik beken direct ik viel eigenlijk grotendeels voor de naam. En de oranje kleur roarrrrange (yep met vier r’en in het midden) uit de zomercollectie van dit jaar kocht ik met name omdat die in de aanbieding was. In Nederland is een oranje nagellak wel handig, maar omdat ik oranje niet zo mooi vind had ik die nog niet. Wat opvalt, behalve die sticker met 50% korting, is dat de op de oude lakjes essie in reliëf op de potjes staat en op de nieuwe in witte letters. Ik vind persoonlijk de oude verpakking iets chiquer.
Is het de hype waard? | Essie nagellakIk heb ook een aantal mini’s uit de kerst/winter collectie van 2013 in Londen gekocht. De 3 mini’s in een set kostte £9,99, maar omdat ik het in januari kocht betaalde ik de helft omgerekend ongeveer €6,30 voor drie flesjes van 5mL. De structuur van de lak en de kwastjes zijn voor de rest exact hetzelfde. Van links naar rechts Toggle to the Top een prachtig glitterlakje, Parka Perfect een grijs lakje met een zweempje blauw en een subtiele zilveren glitter en Shearling Darling een oxblood lakje. Ter vergelijking in grootte heb  ik er Essie Watermelon, waar ik eerder al over schreef in mijn favoriete zomernagellak, in full size formaat bijgelegd. Deze bevat 13.5mL en kost €9,99.
Is het de hype waard? | Essie nagellakAls ik een favoriet nagellakmerk moest noemen zou dat echt Essie zijn. Ik heb er niet voor niets zo veel. Ze lakken makkelijk, drogen snel én blijven bij mij met base- en topcoat zeker 4 dagen chipvrij zitten. Daarnaast is er een ruim assortiment met leuke namen en bevat elk flesje een metalen balletje. Als je de flesjes schudt, wat ik overigens afraad bij nagellak om luchtbellen te voorkomen, voel en hoor je het balletje rammelen. Dat vind ik zo leuk als er een balletje in vloeibare producten zit, maar misschien ben ik een beetje raar.

Zijn er dan geen negatieve punten? Tuurlijk wel. Niet alle nagellakjes dekken volledig in 2 laagjes. Je ziet eigenlijk in het flesje al dat de nagellak wat transparant is. Soms is dat bij lichte kleuren waarmee je dan een soort french manicure effect krijgt. Maar ook bij een aantal fellere kleuren is dit het geval, dat is erg jammer. Ook vind ik het erg jammer dat ik de setjes met mini’s nog niet in Nederland tegenkomen ben, maar dat doet niks af aan de kwaliteit van de nagellak. Ondanks deze kleine minpuntjes vind ik het de hype zeker weten waard.

Essie nagellak is in Nederland voor €9,99 te koop in geselecteerde filialen van DA en Etos. Maar ook in de bijenkorf en online bij bol.com. Bij bol.com zijn er overigens ook exclusieve Essie nagellakkleurtjes te koop.

Wat is jouw favoriete nagellakmerk?

 

28 gedachtes over “Is het de hype waard? | Essie nagellak

  • Dit is wel het merk waar ik het meeste nagellak van heb, voor de rest is het wat meer bescheiden. Maar ik zou zeker een lakje kopen, ze zijn bijna allemaal prachtig.

   Like

 1. Essie is echt het enige merk dat een hele dag op mijn nagels blijft zitten! de meeste nagellak bladert al na één a twee uur, essie blijft soms wel 4 dagen zitten! Maar dit hebben helaas niet alle essie nagellakjes.

  Like

 2. Pingback: Nailed it! Essie – Damsel in a Dress | Beauty Bits Blog

 3. Pingback: Is het de hype waard? | Lady Speedstick Deodorant | Beauty Bits Blog

 4. Pingback: Is het de hype waard? | Carmex Lipbalsem | Beauty Bits Blog

 5. Pingback: Is het de hype waard? | Bioderma Micellair Water | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: Is het de hype waard? | Clarisonic | Beauty Bits Blog

 7. Pingback: Nailed it! Essie – Cute as a Button | Beauty Bits Blog

 8. Pingback: Is het de hype waard? | Too Faced Shadow Insurance | Beauty Bits Blog

 9. Pingback: Chanel Rouge Noir Nagellak Dupes | Beauty Bits Blog

 10. Pingback: Nail Polish Addict Tag | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s