Soap & Glory Hand Maid en Hand Food | Review

Soap & Glory Hand Maid en Hand FoodSoap & Glory is beroemd in de beautybloggerwereld, niet alleen de engelse, waar het merk Soap & Glory oorspronkelijk vandaan komt, maar ook in de nederlandse. Ik hoorde er een aantal altijd praten over de geweldige desinfecterende handgel, dus toen ik in juli in Londen was en langsging bij de Boots zocht ik het merk op. Er was een drie voor de prijs van twee actie aan de gang, zoals er altijd wel lijkt te zijn, en er waren nog maar twee handgels. Het handcrème bakje was ook bijna leeg, dus ik dacht dat zal wel een goed product zijn, dus daar nam ik er ook één van mee.
Soap & Glory Hand MaidHand Maid vrij vertaalt handschoonmaakster, is de desinfecterende handgel. Dit is een lichtroze gelachtige substantie. Het zit in een transparante verpakking die eigenlijk wel typish is voor desinfecterende handgels. Met een klikdop die de verpakking goed afsluit. Wat deze gel zo bijzonder zou moeten maken is dat is het niet puur naar alcohol ruikt, maar ook een lekker geurtje zou moeten hebben. Of zoals op de verpakking staat fresh, fruity en floral scented. Even kijken wat er precies in zit.


Aqua (Water), Alcohol Denat., Parfum (Fragrance), Methyl Gluceth-20, Propylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, PEG-8 Dimethicone, Benzophenone-4, PEG-14, PEG-33, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Betaine, Linalool, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Glycerin, Ascorbic Acid, CI 14700 (Red 4), CI 17200 (Red 33)


De 3 belangrijkste ingrediënten zijn water, alcohol denat. en parfum. Logisch, want alcohol is het bestanddeel dat daadwerkelijk zorgt voor de desinfecterende werking. Alcohol denat. is helaas wel een uitdrogende alcoholsoort, dus echt hydraterend is het niet.
Soap & Glory Hand MaidDe gebruiksaanwijzing spreekt eigenlijk voor zich. Breng een grote klodder aan op je handpalmen en wrijf dit uit over je handen en vingers totdat het product is opgenomen. Direct na aanbrengen ruik je wel wat alcohol, maar dat vervliegt gelukkig heel snel. Wat er dan overblijft is een fris, bloemig geurtje met een vleugje citrus. Dat zal wel de grapefruit zijn die in het product zit. Ondanks dat het tweede ingrediënt alcohol is voelen mijn handen na het aanbrengen niet droog aan. Dit is een lekker ruikende desinfecteergel die je handen niet heel erg uitdroogt.
Soap & Glory Hand FoodOp naar Hand Food, de handcrème. Op de verpakking staat: de meest verbijsterende handcrème ooit, beslis zelf. Het zou een niet vette handcrème zijn met sheaboter, macademia olie en marshmallow. Ik ben benieuwd hoe je ooit marshmallow in een handrème krijgt. Even kijken wat er wel in zit.


Aqua (Water), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Dimethicone, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Phenoxyethanol, Acrylates/C10-30 alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Tocopheryl Acetate, Potassium Cetyl Phosphate, Parfum (Fragrance), Ethylhexylglycerin, Potassium Hydroxide, Dipropylene Glycol, Propylene Glycol, Hexyl Cinnamal, Tetrasodium EDTA, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Salicylate, Geraniol, Morus Alba Leaf Extract, Alpha-Isomethyl Ionone, Althaea Officinalis Root Extract, Tocopherol


Hand Food is ook op water basis, maar bevat daarnaast ook vette alcohol en verzorgende ingredienten zoals druivenzaad olie, sheaboter, zoete amandel olie en macademiazaad olie. Maar ook uiteraard parfum en siliconen. Helaas heb ik geen marshmallow in de ingrediëntenlijst kunnen ontdekken, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht.
Soap & Glory Hand FoodDeze handcrème is wit, heeft een lichte structuur en trekt na aanbrengen supervlug in zonder een vettig laagje achter te laten. Daarnaast hydrateert het heel goed en ruikt het precies hetzelfde als Hand Maid. Alleen blijft de geur uit Hand Food veel langer hangen dan Hand Maid.

Al met al prima producten, in een schattige verpakking en heerlijk geurend. Ik snap wel dat deze bij de drie voor twee actie snel op zijn. Deze producten zijn allebei echte aanraders. Ik heb deze allebei eigenlijk altijd in mijn handtas zitten en ik heb ze ook meegenomen op vakantie naar Florence, zo blij ben ik ermee. Als je ooit in Boots bent, of bij de Douglas in Duitsland zou ik zeker bij de Soap & Glory stand gaan kijken.

Soap & Glory is in Groot Brittannië in Boots verkrijgbaar. Beide producten kosten ieder £2,50 voor 50mL. Of als je een reisje naar onze Oosterburen wil maken: in Duitsland wordt het merk in Douglas filialen verkocht.

Heb jij al wel eens iets van het merk Soap & Glory geprobeerd of er überhaupt van gehoord?

18 gedachtes over “Soap & Glory Hand Maid en Hand Food | Review

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s