Pearl Your Lifestyle Event 2014

Pear Your Lifestyle EventAfgelopen zaterdag was de tweede editie van het Pearl Your Lifestyle Event in de jaarbeurshallen in Utrecht. En ik ben er op zaterdag heen geweest en zal een indruk te geven van deze happening. Pearl Your Lifestyle Event is een Urban lifestyle beurs met een unieke beleving voor de hippe trendy man en vrouw. Pearl staat erom bekend dat het verschillende culturen onder één dak samenbrengt.Er was zo veel te zien en te doen dat ik natuurlijk niet alles heb kunnen ervaren maar ik zal jullie een foto-impressie geven van het event.
Pearl Your Lifestyle EventBij binnenkomst werd je al in stijl opgewacht met heerlijke Platino Pink Moscato, een lekkere zomerse mousserende rosé. Dus de toon was al gelijk gezet. En dat om 11:00uur ’s ochtends…
Pearl Your Lifestyle Event Debat diversiteitIk begon mijn ochtend serieus met om een een debat onder de titel Diversiteit bestaat niet. Over diversiteit op de arbeidsmarkt. Er was een uur voor ingepland en de tijd vloog. Het was een hele interessante discussie waarbij ik leuke dames heb ontmoet en visitekaartjes heb uitgewisseld. Ik weet zeker dat ik hier in de toekomst meer mee ga doen.
Pearl Your Lifestyle EventNa de discussie en even rondgelopen te hebben op de beurs, was het natuurlijk tijd voor eten. Je begrijpt op zo’n multicultureel event zijn er zo veel lekkere hapjes. Broodjes, cakejes, maar ook warme hapjes zoals saté en loempia’s maar ook hele warme maaltijden. Echt heel lekker en zo veel keus. Ik heb stiekem ook wat sponscake gekocht om mee te nemen naar huis. Ik ben echt dol op sponscake, maar kan het helaas niet zelf maken.
Pearl Your Lifestyle EventNaast al deze lekkere hapjes waren er ook wat, wat zal ik zeggen ‘exotischer’ hapjes van Delibugs. Het concept is om insecten als duurzaam alternatieve voedingsbron te gebruiken. Op de foto zie je meelwormen op toastjes. Ik moet bekennen ik was niet dapper genoeg om het uit te proberen.
Pearl Your Lifestyle Event Double Beauty workshop
Pearl Your Lifestyle Event Double Beauty workshopDaarna was het tijd voor een workshop van Double Beauty, een online webshop opgericht door tweelingzussen. Zij gaven uitleg over het aanbrengen van je basismakeup, dus foundation concealer en wenkbrauwen met Everyday Minerals. Een minerale make up lijn verkrijgbaar in 19 kleuren voor ieder wat wils dus. Ik ben later nog langs hun stand geweest waar ik zag dat ze ook producten verkochten van merken zoals Too Faced, Yes to (zie review), Korres, Chi en de Tangle Teezer. Erg leerzame workshop waarbij ik nieuwe merken kon uitproberen.
Pearl Your Lifestyle Event Mary KayEr waren nog zo veel andere make up merken zoals Mary Kay. Een beetje een tupperware-achtig concept, waarbij een consulent bij je thuis komt om de producten te introduceren. Dit merk kende ik eigenlijk alleen van toen ik klein was, want mijn moeder had wel eens make up van Mary Kay.
Pearl Your Lifestyle Event Pearl Your Lifestyle Event Pearl Your Lifestyle Event IMG_1645 Pearl Your Lifestyle EventNaast make up was er natuurlijk ook ruimte voor fashion. Er waren sample sales, urban merken, maar ook prachtige handgemaakte tassen, sieraden, maar ook tablethoesjes zoals van Terracles gemaakt van ghanese kente. Mijn ouders zijn allebei afkomstig uit Ghana dus ik herkende het materiaal meteen. Dit is echt een originele en moderne manier om het materiaal te gebruiken.
Pearl Your Lifestyle Event Trudie CamwoodOok waren er prachtige mokken en schilderijen van en aardewerken mokken en kopjes van Trudie Canwood. Mijn zus heeft de espressokopjes links gekocht. Echt heel origineel, vrolijk en kleurrijk. Ik ga ergens volgend jaar verhuizen en ik denk dat ik dan best wel een schilderij van haar zou willen kopen.
Pearl Your Lifestyle Event Samatha PollackDe laatste workshop waar ik heen was geweest was de drukbezochte Embrace Your Curls workshop. Met heel veel informatie over het verzorgen en managen van kroeshaar gegeven door Samantha Pollack. Zij is een nederlandse youtuber die in het engels tutorials opneemt over kroeshaar. Echt een aanrader voor mensen die daar wat meer over willen leren.
IMG_1696 Pearl Your Lifestyle Event I am AishaAlsof dit al niet genoeg was, waren er naast de workshops en stands nog artiesten zoals I am Aisha, dance groups die optraden. En ook fashionshows en haarstyling en make up battles.
Pearl Your Lifestyle EventAan het eind van de dag had ik nog steeds niet alles gezien. Ik kon nog wel uren blijven rondlopen en nieuwe mensen ontmoeten alleen zouden mijn voeten mij dit niet in dank hebben afgenomen.
Pearl Your Lifestyle Event Goodie bag Pearl Your Lifestyle Event Goodie BagMaar ik ging niet met lege handen naar huis. Bij vertrek kreeg je nog een goodiebag. Daarin zaten een paar producten die ook al in de Pearl Lifestyle Box zaten. Maar ook veel foldermateriaal en naast nog onder andere de Grazia van Mascha (mijn derde exemplaar al!), een Beau Monde, een lekker natuurlijk sapje van Beetle juice en een tegoedbon van Zalando nog wat andere kleine samples. Ik was eigenlijk gewoon al blij geweest met een tas waarin ik al mijn aankoopjes kwijt kon. Over een aantal dingen zal je hier vast nog wat teruglezen op mijn blog.

Al met al is het een erg leuke dag geweest. Ik heb veel geleerd, nieuwe merken leren kennen en heleboel leuke mensen ontmoet. De sfeer is echt heel relaxed en iedereen is heel open. Tip voor de mensen die volgend jaar ook willen gaan, hou hun Facebook of de officiële website in de gaten voor meer informatie. Want hoe eerder je je kaartjes koopt hoe goedkoper. En verder kon je je van tevoren per mail gratis aanmelden voor de workshops, dit voorkomt teleurstelling en chaos ter plaatse. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij. Van de mensen die vorig jaar op het Pearle Your Lifestyle Event waren heb ik begrepen dat het dit jaar echt grootser, beter en mooier was dan het jaar ervoor. Dus volgend jaar kan het alleen nog maar beter worden.

Ik wil nog heel graag Roots PR (hey Agnes!) bedanken, omdat ik dankzij hen mijn eerste event als pers kon bezoeken. En dat pas na 2 maanden bloggen.

Hebben jullie nog tips voor leuke events die relatief weinig bekend zijn?

14 gedachtes over “Pearl Your Lifestyle Event 2014

  1. Wat een heerlijke dag was het!! Leuk om te lezen. Hoop je snel weer te zien op een event of wellicht in een “debat” groep 🙂

    Like

  2. Wat leuk om te lezen! Het ziet er uit als een leuk event! En helemaal niet gek dat je niet dapper genoeg was om de meelwormen te proberen; ik zou dat denk ik ook echt niet durven!

    Like

  3. Pingback: Oeps, I did it again… | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s