Yes to Cucumbers Facial Wipes | Review

Yes to Cucumbers Facial WipesReinigingsdoekjes zijn voor mij echt een grote no-no. De meeste bevatten alcohol en andere irriterende stoffen zoals parfum en je gezicht wordt toch nooit zo schoon als bij gebruik van water en een reiniger. Maar toen ik deze onverwachts zag liggen, kon in de verleiding niet weerstaan. Ik vertelde mezelf dat ik ze niet voor mijn gezicht zou gebruiken, dat ik er alleen maar swatches mee zou verwijderen. Maar stiekem dacht ik alleen if it’s good enough for Missglamorazzi, it’s good enough for me.
Yes to Cucumbers Facial WipesIk kwam de reinigingsdoekjes tegen in mijn V&D terwijl ik aan het rondneuzen was toen ik wilde ruiken aan de nieuwe lijn van Rituals die nog niet binnen was. Wat ik wel vond was the Yes to stand. Deze had ik nog nooit live kunnen bewonderen. Maar ik wist wel dat het een favoriet was van vele amerikaanse en engelse beauty youtubers en dan met name de say Yes to cucumbers lijn.

Alleen de prijs was nog aan de maat. €6,99 voor 30 doekjes en dat bedrag voor een product dat door de huidverzorgingsgoeroes verguisd wordt. En dat ik dus toch nooit zou gaan gebruiken. Na ja nooit, bijna nooit. Oké bij hoge uitzondering, af en toe, misschien… Ik had voordat ik met bloggen begon me voorgenomen om geen producten te kopen alleen voor BeautyBitsBlog.com, maar alleen omdat ik het leuk vond en zonder blog ook had gekocht. Maar ja ik ben de reinigingsdoekjes nu aan het reviewen dus je weet hoe die discussie is afgelopen…
Yes to Cucumbers Facial WipesDe verpakking ziet er goed uit
Het heeft in plaats van alleen een sticker ook een klepje, dus de doekjes zullen niet snel uitdrogen.
Yes to Cucumbers Facial Wipes Niet alleen de verpakking is groen
De reinigingsdoekjes zijn niet van synthetisch materiaal gemaakt, maar van FSC verantwoord natuurlijke materialen. En de doekjes zijn biologisch afbreekbaar. Dus niet alleen de verpakking is groen, maar ook de inhoud. Ook claimt het hypo-allergeen te zijn, maar dat is een loze kreet wat niet gedefinieerd is en dus geen enkele garantie bied.
Yes to Cucumbers Facial WipesEr staan leuke teksten op
Alle beschrijvingen zijn luchtig opgeschreven en zorgen inderdaad voor een glimlach op je gezicht. Ik kan zulke kleine details altijd wel waarderen.
Yes to Cucumbers Facial WipesDe ingrediënten lijken in orde
Het reinigingsmiddel in de doekjes is op waterbasis en bevat glycerine (voorkomt uitdroging van de huid) en inderdaad redelijk wat komkommer extracten. Ook  Aloë Vera extracten staan gelukkig hoog op de ingrediëntenlijst. Dit werkt kalmerend, verkoelend, ontstekingsremmend en is een anti-oxidant. En je ziet het goed, het laatste ingrediënt is parfum. Dat is altijd een beetje jammer, omdat dit vaak irriterend werkt. En ten overvloede staat er nog bij dat het product alleen voor uitwendig gebruik is en dat het heel belangrijk is om contact met de ogen te vermijden.

Het begon zo goed
En ja hoor binnen 48 uur na aankoop had ik het product al gebruikt. Ik had toch make up op mijn gezicht en dat moest er toch af, dan kan ik net zo goed die reingingdoekjes gebruiken. De doekjes waren goed vochtig en roken heerlijk fris naar aloë en komkommer. Mijn gezichtmake up, foundation, poeder, blush, highlighter, kwam er makkelijk van af. Mijn lipstick was zo verdwenen. En omdat mijn gezicht heerlijk gehydrateerd voelde, werd ik overmoedig. Ik ging hem toch op mijn ogen gebruik. Hij maakte korte metten met mijn gel eyeliner. Maar toen kwam de ultieme test: mijn waterproof mascara. Na één keer wrijven was het er niet van af, maar ik was nog niet ontmoedigd. Nog maar een paar keertjes wrijven. En toen voelde ik het, het op één na meest gevoelige deel van mijn gezicht, mijn oogleden, begonnen te branden. Ik hield gelijk op met het reinigingsdoekje en ging over op mijn gebruikelijke reinigingsritueel en huidverzorging, waarna het branden ophield. De volgende dag had ik gelukkig geen last van uitslag of opgezette oogleden.

Zou ik het nog een keer kopen?
Yes to Cucumbers Facial Wipes bevestigt mijn vooroordeel over reinigingsdoekjes. Ja, het is snel en makkelijk, maar het bevat dus voor mijn gevoelige huid toch nog irriterende ingrediënten. Alleen jammer dat het vlugge van reinigingsdoekjes er een beetje vanaf gaat als je eerst je oog make up apart moet verwijderen. Maar vergeleken met andere reinigingsdoekjes, want ik heb echt wel eerder reinigingsdoekjes gebruikt, is het veel minder irriterend en droogt het de huid niet uit. Ik zal dit pak nog wel opmaken en misschien zelfs nog wel een nieuwe kopen, maar voor mijn ogen gebruiken doe ik echt niet meer. Voortaan zal ik braaf de gebruiksaanwijzing opvolgen. Ik denk dat als jij een gevoelige huid hebt, dit op basis van de ingrediëntenlijst tot de betere reinigingsdoekjes behoort.

Yes to is op dit moment verkrijgbaar in 24 geselecteerde V&D filialen en online via www.vd.nl. Edit: de Yes to lijn is ook te koop in de winkels en online bij de Tuinen.

Gebruik jij wel eens reinigingsdoekjes en wat is jou ervaring hiermee?

24 gedachtes over “Yes to Cucumbers Facial Wipes | Review

 1. I live for reinigingsdoekjes! Perfect for a lazy girl like me. Vaak lig ik letterlijk al in bed half slapend terwijl ik mijn gezicht schoonmaak ermee lol. Ik begrijp wat je bedoelt met irritatie en sommige kunnen uitdrogend zijn. Maar ik heb inmiddels de perfecte voor mij gevonden; reinigingsdoekjes voor de oudere huid!! (Etos en Hema) die zijn veel milder en later een verzorgend laagje achter. Ze bevatten ook geen alcohol. Ik gebruik het zelfs voor oogmake-up, vochtig doekje gewoon een paar seconden tegen je dichte oogleden aandrukken en daar alles wegvegen. Niet perfect but gets the job done! Maarja zoals zei ik leef voor vochtige doekjes niet alleen voor m’n gezicht trouwens. Maak vaak ook mn hele huis schoon met alleen vochtige schoonmaakdoekjes laziness go kill me ooh lol

  Liked by 1 persoon

  • Ieder zijn eigen ding! Ik ben meer van de uitgebreide huidverzorginsroutine, vind ik ook ontspannend. Ik gebruik echt altijd waterproof mascara, dus ik denk dat die doekjes dat toch nooit goed kunnen verwijderen.

   Like

 2. Wat naar dat je ogen er zo op reageerden! Verder lijken het mij wel fijne doekjes! Zelf gebruik ik vaak wel een reinigingsdoekje als een soort stap vóór de echte reiniging van mijn gezicht en voor het verwijderen van swatches vind ik ze ook erg handig 🙂

  Like

 3. Ah herkenbaar, mijn oogballen branden er ook bijna uit met dat soort doekjes. Behalve met die van, jawel echt, Nivea voor de normale/gecombineerde huid. Die ruiken lekker, halen alles eraf (volgens mij zelfs waterproof make-up) en waren zacht genoeg voor mijn gevoelige (eczeem) huid. Terwijl de doekjes voor de gevoelige/droge huid (roze verpakking) branden als een malle. Let wel: ik heb ze enkel tijdens een weekendje weg gebruikt, niet dag in dag uit. Ik had zo’n mini pakje met 7 doekjes gekocht bij de AH, misschien een optie om het eens te proberen.

  Like

 4. Prettige review. De doekjes klinken eigenlijk helemaal niet zo slecht, sprak de “ik ben geen fan van reinigingsdoekjes” persoon. Zolang je maar van je ogen afblijft. En die doekjes zijn natuurlijk wel lekker makkelijk. En de verpakking is leuk!

  Like

 5. Ik durf helemaal geen reinigingsdoekjes op me gezicht, maar om make swatchen te verwijderen, vind ik deze zeker goed, aangezien ze hypo – allergeen zijn.

  Like

 6. Leuke review! En erg handig dat hij ook een klepje heeft. Die van mij heeft alleen een plakkertje en die laat iedere keer los haha.

  Like

 7. Ik houd echt van dit merk, het is de ideale oplossing voor mijn uber gevoelige huid. De doekjes heb ik echt nog nooit geprobeerd, jammer dat het voor jou niet werkt. Voor mij werkt de oogcreme van Yes to carrots heeeel erg goed!

  Like

 8. Ik gebruikte ook zelden reinigingsdoekjes maar heb onlangs de eye makeup remver pads van E.L.F ontdekt. Zijn echt geweldig. Ik heb ook een gevoelige huid maar heb met deze doekjes geen last van irritatie. Zijn wel erg plijn maar je hebt er maar weinig van nodig want ze doen het goed :D. x

  Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s