Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil | Review

Urban Decay 24/7 Eye Glide PencilNadat ik de zwarte versie van deze oogpotlood in mijn dagelijkse make up routine had gebruikt en een paarse versie had laten zien in mijn Sephora en Kiko shoplog was het de hoogste tijd om te vertellen wat ik nou eigenlijk van deze oogpotloden vind. De Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil zouden romige, voor altijd houdende waterproof oogpotloden moeten zijn. Het zou een unieke formule zijn die ongeveer dertig seconden zacht en romig blijft om te blenden en daarna opdroogt en niet zou moeten verplaatsen. Daarnaast bevat het hydraterende ingredienten zoals jojoba olie, vitamine E en katoenzaadolie. In de woorden van Urban Decay: The best Eye Pencil ever, ever, ever! Ja, op de website stond echt drie keer ever, met zulke claims zou het echt een geweldig product moeten zijn.

Ik heb zelf de zwarte versie Perversion en de paarse shimmery versie Vice. Zoals je kan zien hebben ze typische pikante Urban Decay namen.
Urban Decay 24/7 Eye Glide PencilHier zijn de swatches. Deze zijn allebei gemaakt door het oogpotlood één keer over mijn huid te halen. Zoals je kan zien zijn ze intens gepigmenteerd. Perversion is echt zwart-zwart en Vice heeft prachtige fijne shimmers.
Swatches Urban Decay 24/7 Eye Glide PencilIk heb uiteraard met beide oogpotloden ook nog een ooglook gemaakt, waarbij ik Perversion langs mijn wimperrand heb aangebracht en Vice daarboven.
Urban Decay 24/7 Eye Glide Pencil ooglook ogen openUrban Decay 24/7 Eye Glide Pencil ooglook ogen dichtEn hier nog een full face look. Zoals je kan zien is het een hele simpele ooglook wat inspeelt op de gekleurde eyeliner trend. Daarbij vind ik dat mijn bruine ogen door het paars echt meer spreken. Op mijn donkere huid is de look zo subtiel dat ik hem ook gewoon overdag draag.
Full face Urban Decay 24/7 Eye Glide PencilOm het oogpotlood te verwijderen heb ik echt gebruik moeten maken van een make up remover op oliebasis. Als je er water over laat stromen blijft het echt zitten, dus het is zeker waterproof. Omdat het oogpotlood zo goed blijft zitten moet je als je het wilt blenden voor een basis voor een smokey eye echt snel werken. Dus eerst het ene oog en dan het andere oog, maar dat vind ik eigenlijk geen negatief punt.

De enige aanmerkingen die ik heb zijn ten eerste de prijs. Ik heb er €18,90 voor betaald, dat is best wel prijzig. Daarnaast blijft het potlood, omdat het zo romig is niet scherp. Dus als je er echt precies mee wilt werken zou je na elk gebruik het potlood weer moeten slijpen. Daardoor gaat hij wel sneller op.

Al met al is het een prachtig product wat de beloftes zeker waar maakt. Alleen erg jammer van de prijs. Ik denk dat je voor minder geld een vergelijkbaar product kan kopen.

Urban Decay is in Nederland helaas niet in winkels verkrijgbaar. Je kan het online bestellen via sephora.com en feelunique.com.

 

15 gedachtes over “Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil | Review

  1. Het zijn zeker goede potloden, blijven goed zitten en hebben flink wat kleur. Maar de prijs inderdaad… laatst heb ik zo’n travel setje gekocht met zes potloden, dan wordt het prijstechnisch weer een stuk leuker.

    Like

  2. Pingback: What’s in my Travel Make Up Bag? | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: 40 Beauty Questions Tag | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s