Kiko Color Fever Eye Shadow Palette | Review

Kiko oogschaduwpaletAls je mijn blog volgt, weet je dat ik afgelopen maandag een shoplog had laten zien van Florence, waar ik een lipstick bij de Kiko gekocht had. Dit was echter niet mijn eerste bezoek aan Kiko. Toen ik in juli in Londen was, heb ik in Regent Street de Kiko Cosmetics winkel bezocht. Dat was de eerste keer dat ik producten van Kiko ‘live’ zag en dat was erg overweldigend. Gelukkig viel mijn oog op een oogschaduwpalet, waarvan de kleuren bij mij pasten. Wil je weten of ik er nog steeds zo blij mee ben, kijk maar even mee.

Kiko1De Kiko Color Fever Eye Shadow Palettes zijn beschikbaar in 4 verschillende kleuren en bevat 4 baked kleurtjes. Het zit in een mat zwart doosje, met heel handig daarbij een spiegeltje. Ik heb gekozen voor 101 Coral Burgundy met 3 kleuren van lichtroze tot aubergine en één zeer lichtroze highlighter. Dit zijn allemaal shimmery kleurtjes.

Op de swatches kan je zien dat de kleuren goed gepigmenteerd zijn, met lichte shimmer. Alleen geswatched lijken de kleuren toch erg dicht bij elkaar te liggen.

Swatches Kiko oogschaduwpaletMet deze 4 kleurtjes heb ik een ooglook gecreëerd. Omdat mijn oogleden nog gepigmenteerder zijn dan mijn arm heb ik een Paintpot van MAC in de kleur Quite Natural als basis gebruikt. Zodat je de kleuren duidelijker kunt zien.

MAC Quite Natural PaintpotIk heb de highlighter op mijn wenkbrauwbot en binnenste ooghoek aangebracht. Daarna heb ik de meest lichtroze kleur op het bewegend ooglid aangebracht en de middelste kleur in het buitenste 1/3e deel. Vervolgens heb ik de donkerste kleur in mijn crease aangebracht. Daarna ging ik blenden…

Kiko 2 faces

Bij het blenden merkte ik direct dat de kleuren vervaagde. Ze liepen niet subtiel in elkaar over, maar het werd gewoon één kleur. Daarna heb ik nog een paar keer de kleuren aangebracht en heel lichtjes geblend, maar het mocht niet baten. Het bleef één kleur. Misschien zijn de kleurverschillen op een lichtere huidskleur beter te zien, maar bij mij in ieder geval niet voldoende. Om de look toch maar af te maken heb ik nog een dun lijntje zwarte eyeliner op mijn bovenste wimperrand aangebracht en een klein beetje mascara.

Concluderend vind ik dit een mooi en handig verpakt oogschaduwpalet. Waarbij ik op basis van de swatches er wel vertrouwen in had, maar bij het blenden wordt het allemaal één kleur. Wel een mooie kleur overigens, maar dit is toch niet helemaal de bedoeling voor €13,90. Als je zelf een keer bij een Kiko bent  zal ik je aanraden het zelf te swatchen én te blenden en dan te kijken wat jij er van vind.

Het Kiko Color Fever Eye Shadow Palette is online verkrijgbaar en in Kiko vestigingen (o.a. Engeland, Italië) voor €13,90

Heb jij wel eens iets gekocht van Kiko of heb je er iets van op je wishlist staan?

 

19 gedachtes over “Kiko Color Fever Eye Shadow Palette | Review

  1. Een erg mooi palette. Jammer dat de kleuren zo ontzettend aan elkaar gehecht zijn dat ze elkaar niet meer los willen laten. Toch vind ik je ooglook erg mooi hoor!

    Like

  2. Pingback: Kiko Lipstick – Cherry Red | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s