6 Redenen waarom ik dol ben op mini’s

Waarom zijn mini's leuk?De laatste tijd zijn mijn aankopen met name mini’s van beauty producten geweest en ik merk dat ik ze supergaaf vind. Ik heb thuis meerdere mini varianten van producten en die vind ik stiekem soms leuker om te gebruiken dan de fullsize producten. Waarom is dat eigenlijk? Dit zijn de 6 redenen die ik kon bedenken.

Daisy Dream en mini1.  Mini’s zijn schattig, punt. Als ik de foto hierboven zie schiet mij alleen maar papa’s en mama’s te binnen. Een kleine variant die niet precies hetzelfde is als de grote, maar er wel verdomd veel op lijkt. Eigenlijk net zoals baby’s, het lijkt op de ouders maar is toch een individu. Een echte mini-me, maar dan anders. En baby’s vinden al we al eeuwen schattig, dus waarom zou dat met mini’s niet zo zijn? Ook als de mini’s in kwestie van alleenstaande ouders zoals op de foto, maar dat zijn we inmiddels wel gewend, toch?

2.  Een andere reden waarom mini’s leuk zijn is wat je in mijn review van Daisy Dream had kunnen lezen: Mini’s zijn soms gratis. Deze mini heb ik gratis gekregen bij aankoop van het fullsize product. Dat is wat de engelsen een gift with purchase (GWP) noemen, die term zie je regelmatig voorbijkomen op Engelse en Amerikaanse beautyblogs. Soms zijn mini’s echt gratis-gratis. Dan krijg je ze zonder aankoop, dan zijn het eigenlijk een soort van luxe samples. Dat zijn toch vaak de beste mini’s.

OPI mini's3.  Mini’s zijn als je ze moet aanschaffen vaak goedkoper. De nagellakmini’s van OPI hier in de foto zijn uit een limited edition collectie van Mariah Carey. Dit waren zo’n beetje de eerste liquid sand nagellakjes die op de markt kwamen. Ik had geen flauw idee of ze mij zouden bevallen. En ik kon me niet beperken tot één kleur, maar dat is een hele andere discussie. Maar mijn punt was de prijs. Een losse OPI nagellak kost normaal gesproken €14,25, terwijl 4 mini’s €18,95 kosten. Dan heb je voor iets meer geld, 3 kleuren extra. Dus dan heb je gewoon geld bespaard! Dit is nou vrouwenlogica.

4.  Daarnaast hoe vaak heb je nou echt een heel fullsize flesje nagellak opgemaakt? Nooit, toch. Oké, misschien één. Maar als je mini’s koopt weet je dat de mogelijkheid bestaat, dat je ooit potentieel een flesje mogelijk op krijgt. En als dát niet een goede motivatie is om mini’s te kopen, weet ik het ook niet meer.

ANRII, TBS Toner mini's

5.  Een hele legitieme aanleiding om mini’s te kopen is om een nieuw product uit te proberen. Met name bij huidverzorging is dat een goede tip. Want het kan of heel duur zijn zoals de Estée Lauder Advanced Night Repair Complex II (ANR II) of je kan er allergisch op reageren, zoals ik. Mijn huid is vet, droog en gevoelig tegelijk, een hele ongelukkige combinatie. En ik kan op van alles reageren met roodheid, jeuk, schilfers, uitslag of een combinatie van deze vier. Op dat moment ben je heel blij dat je niet het volledige bedrag van een fullsize product hebt uitgegeven.

6.  Ten slotte zijn mini’s ook praktisch. Als ik op vakantie ga met het vliegtuig kunnen de mini varianten van (ANR II) en The Body Shop Aloe Calming Toner gewoon mee in mijn handbagage. En het scheelt nog in gewicht ook. En stiekem vind ik het ook gewoon leuk om op vakantie mijn ‘eigen’ producten te zien en niet van die anonieme reisverpakkingen.

Dus als je ooit weer eens in een drogisterij of parfumerie staat en je ziet een mini staan en je denkt: ‘O, wat leuk’. Weet dan dat er behalve dat ze schattig zijn er in deze blog nog 5 hele andere goede redenen staan om mini’s te kopen. Dus sla je slag!

Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die dol is op mini’s. Wat zijn jou favorieten?

18 gedachtes over “6 Redenen waarom ik dol ben op mini’s

 1. Ik hou van mini’s. Ik heb een hele eigenwijze huid en dan is het fijn om eerst wat uitgebreider te kunnen testen dan je kan met een sample. De meeste producten waar ik uiteindelijk bij beland zijn niet erg goedkoop dus dan vind ik mini’s erg fijn.

  Like

 2. Wat een superschattige foto’s allemaal, ik snapte meteen puntje 1 al. Ik had hetzelfde gevoel met mijn twee parfums van Katy Perry (de rode versie van 50ml en de blauwe van 15ml). Ik beschouw de grote versie als grote zus ipv als mama/papa. Haha :p

  Like

 3. ik vind je blog zooo leuheukkk echt mijn ontdekking van dit jaar, ga zo door! En idd hulde aan mini’s!! ik mis de sephora hier ook echt want sephora heeft de besteee mini’s van alles, zo bij de kassa liggen super gevaarlijk!

  Like

 4. Ik koop meestal geen mini’s ondanks dat ze over het algemeen handiger zijn. Vaak vind ik ze relatief gezien best duur. Qua OPI nagellak ga ik idd nog wel eens zo’n minisetje kopen, wacht nog op een to die for collectie 😉

  Like

 5. Pingback: The Body Shop Shoplog | Beauty Bits Blog

 6. Pingback: 10 Beauty Budget Tips | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s