Good Things Manuka Honey Radiance Face Mask | Review

IMG_0328Toen ik in juli in Londen was, was ik op zoek naar een gezichtsmasker. En ik was ‘toevallig’ in de Boots en ik had al eens wat gelezen over Good Things en ik kende Manuka Honey al uit de medische wereld. Dus toen viel, zomaar het masker in het mandje dat ik plotseling vast had. En rekende ik (onder andere…) dit masker af.

Good Things is een engels merk ontwikkeld door een moeder met 2 dochters. Zij is daarnaast ook beauty journalist en schrijfster Haar doel was om simpele producten te ontwikkelen die goed zijn voor een jonge huid door goede natuurlijke ingrediënten. En slechte ingrediënten te weren zoals minerale olie, SL(E)S (schuimende reingers) en parabenen (hier valt nog over te twisten). Daarnaast worden de producten en ingrediënten niet getest op dieren. Good Things bevat 2 productlijnen: een fruit extracten lijn en de Manuka honing lijn.
De reden dat ik voor dit masker koos was de Manuka honing die er in zit. Manuka honing is een Nieuw-Zeelandse honing. De bijen halen hun nectar uit de bloemen van een heel speciale struik: de Manukastruik. De botanische naam voor deze struik is: Leptospermum scoparium.
1280px-Leptospermum_scoparium1
Ik kende deze honing omdat ik artikelen had gelezen over de sterke antibacteriële werking van deze honing. Elke honing heeft wat antibacteriële eigenschappen, daarom zitten deze producten zo vaak in een masker. Maar de Manuka honing zou 100x krachtiger zijn. De antibacteriële werking is zelfs zo goed dat het in studieverband is ingezet om MRSA te doden. MRSA is een ziekenhuisbacterie dat resistent is voor de meest gangbare, vaak gebruikte bacteriën. En in ziekenhuizen dus echt een actueel probleem is bij mensen met een verminderde afweer of wonden. Ik dacht als dit MRSA kan doden, kan het vast ook de puistjes op mijn gezicht verminderen.

Laten we eens een een blik werpen op de ingredientenlijst:


Ingredients: Aqua (Water), Kaolin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Argilla Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Parfum (Fragrance), Phenethyl Alcohol, Cera Alba (Beeswax), Mel (Honey), Caprylyl Glycol, Propylene Glycol, Xanthan Gum, Glycerin, Mica, Montmorillonite, Cucumis Melo (Melon) Juice, Rubus Occidentalis Fruit Juice, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Citric Acid, Potassium Sorbate, Papain, Lactic Acid, Hexyl Cinnamal.


De honing zelf is helaas pas het 11e ingrediënt, dus daar bevat het echt niet veel van. Maar het tweede ingrediënt is gelukkig Kaolin, dit is een witte klei wat goed werkt tegen onzuiverheden. Het 10e ingrediënt is bijenwas, wat net als de de honing zuiverend en hydraterend werkt. Wat verder opvalt is dat er veel fruit inzit, de werking daarvan is wat dubieus. Het ene laatste ingrediënt is Lactaat zuur, dit is een milde exfoliant wat werkt als een chemische scrub. Hier zit gelukkig niet veel van in, want exfolianten zijn vaak erg krachtig. Naast al deze goede ingrediënten valt op dat er parfum inzit. Dat had voor mij niet gehoeven. Op naar het product zelf.

Manuka Honey tube
Het masker zit in een tube van 100mL. Dat werkt makkelijk en is lekker hygiënisch.

IMG_0325
Het is een wittige crème, dat komt waarschijnlijk door de witte klei die erin zit. Het voelt koel aan, het smeert een beetje stroef uit. Het ruikt wat medicinaal, ik kan het niet anders omschrijven. Alsof je in een wachtkamer van een polikliniek van een ziekenhuis zit, niet stinkend, maar gedesinfecteerd. Dus de parfum die erin zit heeft ook niet echt geholpen. Behalve als ze willen dat het naar een ziekenhuis ruikt, maar dat lijkt me sterk.

Gebruiksaanwijzing: Breng een dikke laag aan op de huid, vermijd daarbij de gevoelige huid rondom de ogen en laat het 10 minuten drogen. Gebruik warm water of een vochtig handdoekje om het masker te verwijderen. Breng eenmaal per week aan of wanneer de huid behoefte heeft aan wat TLC (Tender, Love & Care).

Swatch Good Things Manuka Honey Mask

Ik gebruik het masker nu zelf 1 á 2 keer per week. Waarbij ik bij het aanbrengen na een aantal minuten merk dat mijn neusvleugels gaan tintelen. Eigenlijk net zo als wanneer ik echt een exfoliërend masker gebruik. Op de een of andere manier is de huid op mijn neusvleugels erg gevoelig. Na het verwijderen van het product met een warm handdoekje voelt mijn gezicht zacht en gehydrateerd aan. Het voelt schoon en het straalt.

Kortom een erg fijn masker, met goede ingrediënten die ik echt nog wel op ga maken. Jammer van de toegevoegde parfum. Helaas is het product fysiek alleen in Boots in Engeland te koop, maar dat betekent wel dat ik weer een legitieme reden heb om terug naar Londen te gaan.

De Good Things Manuka Honey Radiance Face Mask is voor £5,99 te koop in de Boots in Engeland


Vind je het interessant om meer te lezen over huidverzorgingsingrediënten of wil je liever een snelle review?

20 gedachtes over “Good Things Manuka Honey Radiance Face Mask | Review

 1. Fijne review! Ik ben maar opgehouden met het kopen van dit soort producten want het belandt uiteindelijk toch ergens achter in de kast. Ik moet je trouwens echt even een complimentje geven want je artikelen zijn tot nu toe stuk voor stuk goed geschreven en professioneel 🙂

  Like

  • Bedankt, da’s een heel lief compliment! En ik probeer mijn maskers altijd tot 3 stuks te beperken een reinigend masker, een hydraterend masker en een exfolierend masker. En tot nog toe gaat dat goed.

   Like

 2. Yes please voor meer info over de ingrediënten in een review. 😀 Ik denk dat voor die prijs ze ook niet zoveel van de Manuka honing in kunnen verwerken. Die is behoorlijk prijzig.

  Like

 3. Pingback: Trend: Multimasking | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s