NARS Sheer Matte Foundation | Review

IMG_0047Je zult mij zeker niet dagelijks een foundation zien gebruiken, maar als ik een dagje vrij heb of een speciale gelegenheid zal ik het zeker gebruiken. Aangezien ik een donkere huidskleur heb, NW 55 in MAC, is het erg moeilijk om een foundation te vinden die donker genoeg voor mij is en die mij bevalt. Ik was benieuwd of NARS daarin verandering kon brengen. Een foundation waar ik positieve reviews over heb gelezen in met name de engelse beautyblogwereld is de NARS Sheer Glow. Toen ik in juli in London op vakantie was heb ik in de beautyhall van Selfridges de NARS counter bezocht. Daar kwam ik de foundation tegen en heb ik, omdat ik een gecombineerde huid met een vette T-Zone heb, de matte variant uitgeprobeerd en gekocht. Bij het afrekenen vertelde de medewerker nog gelukkig net op tijd dat het zonder pompje verkocht werd en ik die dus ook nog moest kopen.

IMG_0060

Jammer dat nadat je het pompje op de foundation gedraaid hebt de dop er niet meer op past.

NARS zegt vrij vertaalt zelf over de foundation dat het een olie-vrije foundation is met een zacht matte finish met een lichte dekking die je op kunt bouwen, welke gedurende dag het glimmen reguleert en de huid egaliseert. Daarnaast zou het bij dagelijks gebruik de helderheid en structuur van de huid moeten verbeteren middels de NARS Complexion Brightening Formula.

IMG_0054

In de ingrediëntenlijst zie je met name dat de foundation op waterbasis is en siliconen bevat. Daarnaast bevat het ook parabenen, maar daar heb ik geen bezwaar tegen. De huidverzorgende ingrediënten kan ik er niet zo snel uithalen, maar ik ben natuurlijk geen expert.

Ik heb zelf de donkerste variant Khartoum welke een espresso ondertoon zou hebben. Of dat een warme (gele) of een koele (rode) ondertoon zou moeten zijn weet ik niet, maar het oogt wat koel  wat ook het beste bij mij past.

IMG_0050IMG_0049

Na het uitsmeren is het product gelijk met de huid versmolten en heeft het een licht glanzende finish. De foundation heb ik aangebracht met mijn vingers zoals ze dat bij de counter ook aanraden, hij versmelt dan goed met je huid. Daarna ben ik er met mijn buffing brush overheen gegaan om het echt een natuurlijk effect te geven.

IMG_0223 IMG_0263

Links foto zonder make-up. Rechts met oogmakeup, gekleurde lippenbalsem en 1 laagje NARS Sheer Matte zonder hem afgepoederd te hebben. Zoals je kan zien ziet mijn huid er egaler uit, maar lijkt het niet alsof ik foundation op heb en geeft het een heel natuurlijk effect. Als ik deze foundation naar buiten zou dragen zou ik nog wel wat concealer toevoegen onder mijn ogen en rond mijn mond en mijn gezicht afpoederen. Als ik dat doe blijft de foundation de hele dag mooi zitten, maar moet ik wel gedurende de dag bij poederen op mijn T-zone.

Het fijne van deze foundation is dat geen droge plekjes accentueert ondanks dat de foundation bedoelt is voor de vette huid. Daarnaast voel ik de foundation eigenlijk niet zitten. Je weet wel hoe je van sommige foundations na een paar uur het gevoel krijgt dat je je huid eraf wilt krabben, bij deze is dat gelukkig niet zo.

Concluderend vind ik dit een hele fijne foundation waarbij je de dekking goed kunt opbouwen. Daarnaast is het ook echt zuinig in gebruik. Het is een echte aanrader voor mensen met een gecombineerde huid, mijn huid blijft langer mat. Voor mensen met een droge huid zou de NARS Sheer Glow denk ik geschikter zijn. Over de huid verbeterende effecten kan ik echt nog niets zinnigs zeggen, want daarvoor gebruik ik het product te kort en gebruik ik het niet vaak genoeg. De enige minpuntjes zijn dat je er apart een pompje bij moet kopen, waarna het oorspronkelijkje dopje niet meer op de foundation past en dat NARS helaas niet in Nederland te koop is.

NARS Sheer Matte Foundation kost €41,00 en het bijbehorende pompje €4,00. Online verkrijgbaar via o.a. narscosmetics.eu.

PS. Nog een tip als je foundation online wil kopen is de Foundation Matrix op temptalia.com, waar als  je je foundationkleur weet van een bepaald merk, je dat in kan vullen en dan van allerlei andere merken je kleurmatch krijgt.

 

 

21 gedachtes over “NARS Sheer Matte Foundation | Review

 1. Als ik een Sephora tegenkom (DUH) in Parijs volgend weekend, ga ik hier echt naar opzoek. Staat al heel lang op mijn verlanglijstje de foundation van Nars

  Like

 2. Die foundation staat erg mooi en natuurlijk bij jou. Sephora verkoopt toch ook producten van NARS? Misschien dat het online te bestellen is..

  Like

 3. Wauw super mooi! Je huid gaat er echt mooi van uit zien. Lijkt mij super moeilijk om voor een donkere huidskleur zo’n mooie foundation te vinden maar deze staat je echt prachtig♥

  Like

 4. Like! Maar prijskaartje is iets minder. Heb je bb-cream van sleek al geprobeerd? Ik vind het goddelijk alleen net iets te vet vooral in de zomer. Ik had in London ook cc-cream van Sleek gekocht maar mn huis reageert daar iets minder op.

  Like

  • Nee, elke keer als ik een Black Opal stand zie loop ik gauw weer verder. De stand ziet er altijd zo verwaarloosd uit. In mijn Douglas is die echt bijna nooit aangevuld. Dat zal je bij stands bestemd voor de blanke denk ik nooit zo zien.

   Like

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s