Mijn favoriete zomernagellak

IMG_0210De zomer is nog niet voorbij, maar zo voelt het als ik naar buiten loop helaas. Dus deze ‘afgelopen’ zomer had ik, wanneer ik de gelegenheid had eigenlijk alleen maar deze twee nagellakkleuren op. Een felle donkerroze van Essie in de kleur Watermelon en zoals de engelsen het noemen greige (grijs en beige) kleur van Tanya Burr Cosmetics in de kleur Penguin Chic. Ze zijn zo verschillend als dag en nacht, maar ik heb van allebei erg genoten.

Als eerste zal ik wat dieper ingaan op Essie Watermelon. In het flesje is het donkerroze en absoluut niet de kleur van watermeloen. Dit is een kleur die eigenlijk al sinds dit voorjaar in mijn stash zit, maar die ik eigenlijk over het hoofd had gezien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt wel minstens tien nagellakjes bezit die ik nog nooit gebruikt heb. En Watermelon was er eentje van. Als excuus voer ik aan dat ik op mijn werk geen nagellak op mag en dus eigenlijk mijn nagels alleen lak als ik twee dagen of langer achter elkaar vrij heb. Maar ik heb na aanleiding van een Youtube video van engelse beautyblogger Lily Pebbles de kleur herondekt.  Nadat ik na een basecoat twee laagjes Watermelon op had gedaan met een topcoat eroverheen was ik helemaal verkocht. Het was geen barbieroze of fuchsiaroze, het was opvallend, maar ook subtiel. Ik bleef gewoon naar mijn nagels kijken. Ik heb deze zelfs meegenomen op vakantie, als een nagellak die strenge selectie overleeft is het echt een favoriet. Hieronder wat swatches.

IMG_0163 IMG_0184

Op de foto komt de kleur echt waarheidsgetrouw over. Essie nagellak lakt makkelijk en blijft bij mij gelukkig zo’n vier dagen zonder chippen zitten. Langer dan dat heb ik toch meestal geen nagellak op. Echt een aanrader voor het voorjaar en de zomer. In het najaar zou ik toch waarschijnlijk weer meer voor felrode en bordeauxrode tinten gaan.

Essie nagellak wordt o.a. via geselecteerde Etos filialen en bol.com verkocht voor €9.99

Mijn andere favoriete nagellak is Penguin Chic van Tanya Burr Cosmetics. Tanya Burr is een engelse blogger en youtuber, make-up artist en aanstaand schoonzusje van de bekende pixiwoos.  Dit jaar heeft zij voor het eerst een eigen lipgloss en nagelaklijn uitgebracht. Via feelunique.com, een engelse webshop,  heb ik op de dag van lancering voor penguin chic besteld. Dat was een van de weinige kleuren van de collectie waarvan ik niks had wat er op leek. Tanya vertelde in een Youtube video dat ze haar producten had vernoemd naar dingen waar zij dol op was, waaronder penguinkuikens. Alleen is ergens tijdens de ontwikkeling door een foutje de naam veranderd van Penguin Chick naar Penguin Chic, waar ze best wel verdrietig over was. Desondanks blijft het een hele mooie kleur: tijdloos, neutraal, staat verzorgd en past bij elke outfit.

IMG_0331IMG_0333

Tanya Burr nagellak heeft een iets smallere kwast dan die van Essie, maar lakt makkelijk en is met twee laagjes heel egaal en dekkend. De nagellak glanst mooi en blijft met een topcoat op mijn nagels wel zes dagen mooi zitten. Wat voor mij een absoluut record is. Aanvankelijk vond ik de dop wat te breed om vast te houden, maar toen kwam ik hierachter…

IMG_0336

Je kan de vierkante dop eraf draaien en dan blijft er een smal rond dopje met ribbels over wat echt heel makkelijk lakt. Ik ben zeker van plan wat meer nagellakjes van Tanya Burr cosmetics in de toekomst aan te schaffen. En ondertussen kan ik Penguin Chic het hele jaar door gebruiken.

Tanya Burr Cosmetics wordt online verkocht via feelunique.com en in Groot-Brittannië in geselecteerde Superdrug filialen

Was was jullie favoriete zomernagellak en hebben jullie nog tips voor het najaar?

9 gedachtes over “Mijn favoriete zomernagellak

  1. Wat leuk dat je een beautyblog begonnen bent. Het is echt een verslavende en leuke hobby;) Mijn favoriete zomerlak heb m nu op: een soort zalmkleurige met aardbeien geur (?!) van Revlon. Succes met bloggen

    Like

  2. Pingback: The Body Shop Nagellak | Review | Beauty Bits Blog

  3. Pingback: Is het de hype waard? | Essie nagellak | Beauty Bits Blog

  4. Pingback: Tanya Burr Cosmetics nagellak – Little Duck | Review | Beauty Bits Blog

  5. Pingback: Nailed it! Essie – Exotic Liras & Sparkle on Top | Beauty Bits Blog

  6. Pingback: Essie Nailpolish Tag | Beauty Bits Blog

  7. Pingback: Nailed it! Essie Summer Collection 2016 – Loot the Booty | Review | Beauty Bits Blog

Reageer hier voor vragen, opmerkingen of feedback

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s